Çiyələkli Merenqa
"Merenqa" (Çalınmış yumurta ağı və şəkərdən hazırlanan pirojna) deməkdir.Mündəricat [gizlə]
1 Tərkibi
1.1 Peçenyesi üçün
1.2 Merenqa üçün
2 Hazırlanması
3 Mənbə
Tərkibi
Peçenyesi üçün
(10 porsiya)
Un - 200 qr
Şəkər - 60 qr
Kərə yağı - 60 qr
Xəmir qabardıcı(soda) - 5 qr
Yumurta - 1 ədəd
Qoz - 50 qr
Çiyələk - 150 qr
Merenqa üçün
Yumurta ağı - 2 ədəd
Şəkər - 150 qr
Hazırlanması
Yumurta,şəkər çırpılaraq, yağ,xəmir qabardıcı və un əlavə edilir. Xəmir yoğrulur. Zövqə görə xəmirə bir xörək qaşığı xama və bir çimdik duz qoyub,xırdalanmış qoz da əlavə edilir. Xəmir qozla yaxşıca qarışdırılır. Kündə 1 sm qalınlığında yayılır. Ağzı yuvarlaq bir stəkanla dairələr kəsilir. Duxovka listinə düzülüb 170 dərəcədə 10 dəqiqə bişirilir. Merenqa üçün şəkərə 50 ml su əlavə edib sirop düzəldilir,sonra yumurta ağları tədricən əlavə edilərək köpüklənənə qədər çırpılır. Əgər mikseriniz daha yaxşıdırsa,yumurta ağı ilə şəkəri sirop düzəltmədən çırpmaq olar. Peçenyelərin üzərinə çiyələk düzülür. Sonra onların da üzərinə mətbəx şprisi ilə merenqa qoyulur. Meranqalar yanmasın deyə üzərinə şəkildə göstərildiyi kimi dəmir tel qoyulur. Çiyələkli merenqanız hazırdır.