Külçə
Külçə - un məmulatı. Azərbaycanın milli mətbəxindən. Hazırlanması
Bunun üçün bizə 8 stəkan un, 4 ədəd yumurta, 3 stəkan süd, 8 stəkan şəkər tozu, 2 paket vanel lazımdır. Birinci şəkərlə yumurtanı qarışdırırıq. Sonra isə vaneli tökürük. Ən son olaraq unu və südü əlavə edirik. Acımağa qoyuruq. Acıdıqdan sonra xəmiri kiçik-kiçik kündələr halına gətiririk. Onları yuxa kimi yayırıq. Uyğun bir qab götürüb yaydığımız yuxanı tək-tək qabın içinə qoyuruq. Əvvəlcədən hazırladığımız içliyi isə layların arasına hamarca səpirik. Ən son olaraq isə izərinə ləpə düzürük və bişiririk.